Disney Fanatic? Test your Knowledge of Disney World & Orlando

Disney Fanatic? Test your Knowledge of Disney World & Orlando

1. What year did Disney’s Magic Kingdom open its doors?

A) 1955

B) 1971

C) 1975

2. What Orlando attraction is known as „The Alligator Capital of the World“?

A) Gatorland

B) Jungle Adventures

C) Holy Land Experience

3. Which Major League Baseball team plays its home games at Disney’s Wide World of Sports Complex during Spring Training?

A) Houston Astros

B) Atlanta Braves

C) Milwaukee Beers

4. What is the tallest structure at Disney’s Magic Kingdom?

A) Space Mountain

B) Swiss Family Treehouse

C) Cinderella Castle

5. Scenes from which 1998 Adam Sandler movie were filmed at the Citrus Bowl?

A) The Waterboy

B) Happy Gilmore

C) Deuce Bigalo: European Gigolo

6. What is the name of the new water park scheduled to open across the street from SeaWorld Orlando in the spring of 2008?

A) Seatopia

B) Aquatica

C) The Life Aquatic

7. Which PGA Tour golf tournament takes place at Bay Hill Golf Club each March?

A) Arnold Palmer Invitational

B) Arnold Jackson Invitational

C) Arnold Ziffel Invitational

8. What is the name of Disney World’s major promotional celebration that runs throughout 2007?

A) Year of a Million Dreams

B) Year of a Thousand Dreams

C) Year of 10 Dreams

9. What is Orlando’s „tallest, fastest, longest and only floorless roller coaster“?

A) Incredible Hulk Coaster

B) Kraken

C) Shamu Express

10. Which performing arts troupe will find a permanent home at Universal Orlando during the summer of 2007?

A) Cirque du Soleil

B) Milli Vanilli

C) Blue Man Group

11. What year did the Orlando Predators win the Arena Bowl championship?

A) 1965

B) 1998

C) 2000

12. What Orlando attraction is billed as the „world’s most interactive dinner show“?

A) Pirate’s Dinner Adventure

B) King Henry’s Feast

C) Dolly Parton’s Dixie Stampede

13. What is the tallest artificial mountain at Disney World?

A) Expedition Everest

B) Splash Mountain

C) Space Mountain

14. Which annual Orlando festival is billed as „10 Days of Theatre, Art, Music and Madness“?

A) Orlando International Fringe Festival

B) Epcot International Wine & Cheese Festival

C) Ocoee International Sailing Regatta

15. What is the fastest ride at Disney World?

A) Space Mountain

B) Test Track

C) WEDway PeopleMover

16. Which Cirque du Soleil show takes place at Downtown Disney?

A) Mystere

B) La Nouba

C) La Strada

17. Encompassing more than 500 acres, which is Disney World’s largest theme park?

A) Epcot

B) Boardwalk and Baseball

C) Disney’s Animal Kingdom

18. What is the name of the indoor interactive theme park at Downtown Disney?

A) DisneyQuest

B) DisneyInterQuest

C) Cirque du Quest

19. Name the „living, biblical history museum“ that lies just off Interstate 4 in Orlando.

A) Holy Land Experience

B) Bible-o-Rama

C) Holy World

20. What is the name of the free reservation system Disney World uses for its most popular rides and attractions?

A) QUICKPASS

B) FASTPASS

C) SUNPASS

21. Which Major League Baseball team plays its home games at Osceola County Stadium in Kissimmee during Spring Training?

A) Houston Astros

B) Atlanta Braves

C) Durham Bulls

22. What year did Disney-MGM Studios open its doors?

A) 1982

B) 1989

C) 1998

23. Who is the head coach of the Orlando Magic?

A) Grant Hill

B) Brian Hill

C) Benny Hill

24. Which Orlando attraction is home to the Dr. Phillips Cinedome?

A) Orlando Museum of Art

B) Xanadu: Home of the Future

C) Orlando Science Center

25. Which is one of the seven enchanted lands that make up Disney’s Magic Kingdom?

A) Seussland

B) Copland

C) Adventureland

26. Which of the following countries is represented at Epcot’s World Showcase?

A) Bangladesh

B) Morocco

C) Algeria

27. Who was the first champion at the inaugural Walt Disney World Open Golf Invitational in 1971?

A)Jack Nicklaus

B) Tiger Woods

C) Arnold Palmer

28. What is the former name of the Astro Orbiter attraction in Tomorrowland?

A) Skyrockets in Flight

B) Star Jets

C) Mon Calamari Star Cruisers

29. Which astronaut took the first ride during the grand opening of Space Mountain in 1975?

A) Major Anthony „Tony“ Nelson

B) Commander Neil Armstrong

C) Colonel Gordon Cooper

30. What is the name of Disney World’s first water park, which opened at Fort Wilderness Campground in 1976.

A) River Country

B) Splash Country

C) Wilderness Country

31. What did EPCOT originally stand for?

A) Experimental Prototype Community of Tomorrow

B) Experimental Polyester Clothes of Tomorrow

C) Every Pocketbook Comes Out Trashed

32. Which thrill ride can be found in the Norway Pavilion at Epcot?

A) Troll Trauma

B) Maelstrom

C) El Rio Del Norway

33. Singer Gloria Estefan owns which Downtown Disney restaurant?

A) Raglan Road Irish Pub

B) Bongos Cuban Cafe

C) Latin Quarter

34. Which is one of Disney World’s two miniature golf courses?

A) Disney’s Winter Summerland

B) Disney’s Summer Winterland

C) Disney’s Fall Springland

35. What International Drive landmark is known as “ Orlando’s only upside-down attraction“?

A) Ripley’s Believe It Or Not!

B) Skull Kingdom

C) WonderWorks

36. Which PGA golf tournament takes place at Disney World each October?

A) FUNAI Golf Classic

B) Arnold Palmer Golf Classic

C) Bushwood Golf Classic

37. Summit Plummet, the world’s fastest and tallest free-fall waterslide, can be found at which water park?

A) Disney’s Blizzard Beach

B) Disney’s Typhoon Lagoon

C) DisneyQuest

38. Which legendary rock band is associated with a thrill ride at Disney-MGM Studios?

A) Guns N‘ Roses

B) Aerosmith

C) Insane Clown Posse

39. Which annual event takes place at Disney-MGM Studios?

A) Fear Factor Live Weekend

B) K-Fed Rapper Wannabe Weekend

C) ABC Super Soap Weekend

40. What is the airport code for the Orlando International Airport?

A) MCO

B) MCKY

C) ORL

41. How much does it cost to ride the I-Ride Trolley?

A) 25 cents

B) 75 cents

C) 99 cents

42. Which Kissimmee dinner show bills itself as a „Storybook Tale of Romance and Adventure“?

A) Medieval Times

B) Arabian Nights

C) Battlebots: Metal Munching Maniacs

43. What Orlando attraction gives you the opportunity to swim with bottlenose dolphins?

A) Discovery Cove

B) Wet ‘n Wild Water Park

C) Splendid China

44. Which shopping, dinning and entertainment complex in Kissimmee is home to the SkyCoaster thrill ride?

A) Celebration

B) Pointe*Kissimmee

C) Old Town

45. Who did the Orlando Magic select as its No. 1 draft pick in 2004?

A) Dwight Howard

B) Juwan Howard

C) Clint Howard

46. Which NASCAR legend offers a stock car „Driving Experience“ attraction at Walt Disney World Speedway?

A) Dale Earnhardt Jr.

B) Richard Petty

C) Ricky Bobby

47. Which of the following attractions is still open on International Drive?

A) Titanic: The Experience

B) Skull Kingdom

C) Hard Rock Vault

48. Disney World is actually located in what city?

A) Orlando

B) Lake Buena Vista

C) Bithlo

49. Which Disney World theme park has more than one entrance?

A) Disney-MGM Studios

B) Disney’s Animal Kingdom

C) Epcot

50. The Living Seas Pavilion at Epcot has changed its name to honor which Disney animated character?

A) Nemo

B) Arial

C) Foghorn Leghorn

51. Which is the largest of the five islands that make up Universal’s Islands of Adventure?

A) Jurassic Park

B) Marvel Super Hero Island

C) Seuss Landing

52. What year did Epcot open its doors?

A) 1978

B) 1982

C) 1989

53. Which is not one of the characters from the Pirates of the Caribbean movies to be added to the Pirates attraction at Disney’s Magic Kingdom?

A) Captain Jack Sparrow

B) Barbossa

C) Cap’n Crunch

54. Which is one of the five „islands“ at Universal’s Islands of Adventure?

A) Looney Tune Lagoon

B) Bufoon Lagoon

C) Toon Lagoon

55. The world’s first inverted, dueling roller coasters can be found at which Orlando theme park?

A) Universal’s Islands of Adventure

B) SeaWorld Orlando

C) Fun Spot Action Park

56. Mount Gushmore serves as the centerpiece of which Orlando area water park?

A) Disney’s Blizzard Beach

B) Disney’s Typhoon Lagoon

C) Wet ‘n Wild Water Park

57. Which Fantasyland attraction boasts the world’s largest seamless projection screen?

A) It’s a Small World

B) Peter Pan’s Flight

C) Mickey’s PhilharMagic

58. The theme and characters for Splash Mountain were inspired by what 1946 Disney movie?

A)Song of the South

B) Fantasia

C) Splash

59. President Richard Nixon gave his famous „I am not a crook“ speech during a convention at which Disney resort in 1973?

A) Polynesian Resort

B) Contemporary Resort

C) Motel 6

60. Which science fiction writer assisted in the design of Epcot’s Spaceship Earth?

A) Ray Bradbury

B) Isaac Asimov

C) Thomas Anderson

61. Who is the actor that currently narrates the Spaceship Earth ride at Epcot?

A) Jeremy Piven

B) Jeremy Irons

C) Jeremy Shockey

62. How many ghosts reside at the Haunted Mansion?

A) 99

B) 999

C) 9,999

63. Name the body of water that lies directly in front of Disney’s Magic Kingdom.

A) Discovery Lagoon

B) Seven Seas Lagoon

C) Toon Lagoon

64. Which was not one of the original attractions when Disney’s Magic Kingdom opened in 1971?

A) Haunted Mansion

B) Jungle Cruise

C) Pirates of the Caribbean

65. Mr. Toad’s Wild Ride in Fantasyland was replaced by which attraction in the late ‘90s?

A) The Many Adventures of Winnie the Pooh

B) If You Had Wings

C) 20,000 Leagues Under the Sea

66. How much did a seven-ride attraction ticket book cost when Disney’s Magic Kingdom opened in 1971?

A) $4.75

B) $8.75

C) $67.75

67. How tall is Space Mountain?

A) 89 feet

B) 189 feet

C) 29,028 feet

68. Which of the Country Bears sings „Blood on the Saddle“ during the Country Bear Jamboree?

A) Big Al

B) Mr. Big

C) Notorious B.I.G.

69. What is the name of the fort that is connected to Tom Sawyer Island by a swinging suspension bridge?

A) Fort Courage

B) Fort Longhorn

C) Fort Langhorne

70. What is the nickname of the vehicles used at The Haunted Mansion?

A) Doom Buggies

B) Creepy Carriages

C) Haunted Hearses

71. Which is not a location of one of the three Walt Disney World Railroad stations at Disney’s Magic Kingdom?

A) Frontierland

B) Adventureland

C) Mickey’s Toontown Fair

72. What is the highest rank you can achieve through accumulating points at Buzz Lightyear’s Space Ranger Spin?

A) Galactic Hero

B) Starfleet Captain

C) Space Nerd

73. What is the maximum speed of the Indy cars at Tomorrowland Indy Speedway?

A) 2.5 mph

B) 7.5 mph

C) 160 mph

74. Which of the following animated films was worked on at Disney-MGM Studios?

A) Mulan

B)Treasure Planet

C)Fritz the Cat

75. What is the original name of the Tomorrowland Transit Authority?

A) Mach Go Go Go

B) Blade Runner

C) WEDway People Mover

76. The Leave a Legacy Sculpture is located near the entrance to which Disney World theme park?

A) Disney’s Magic Kingdom

B) Disney-MGM Studios

C) Epcot

77. Which Epcot attraction gives you a bird’s-eye view of California landmarks such as the Golden Gate Bridge and Disneyland?

A) Soarin‘

B) Flyin‘

C) Glidin‘

78. Who was the original narrator of Epcot’s Spaceship Earth?

A) Walter Cronkite

B) Carl Sagan

C) Butch Patrick

79. Which of the following is one of the audio-animatronic characters that host The American Adventure at Epcot?

A) Mark Twain

B) Abraham Lincoln

C) Donald Trump

80. What is the nickname of the water tower icon at Disney-MGM Studios?

A) Eyeful Tower

B) Earffel Tower

C) Falafel Tower

81. The Rock ‘n Roller Coaster Starring Aerosmith at Disney-MGM Studios reaches 0 to 60 miles per hour in how many seconds?

A) 2.8

B) 3.8

C) 23.8

82. Which thrill ride at Universal’s Islands of Adventure boasts two corkscrews, two vertical loops, a double-inverting cobra roll and a zero-g roll?

A) Dueling Dragons

B) Incredible Hulk Coaster

C) High in the Sky Seuss Trolley Train Ride

83. The Sounds Dangerous show at Disney-MGM Studios stars which TV comedian?

A) Carrot Top

B) Andrew „Dice“ Clay

C) Drew Carey

84. How many stories does the Twilight Zone Tower of Terror plummet?

A) 15

B) 13

C) 2

85. Which of the following attractions is no longer open at Disney-MGM Studios?

A) Muppet Vision 3-D

B) Voyage of the Little Mermaid

C) Who Wants to be a Millionaire – Play It

86. What year did Disney’s Animal Kingdom open its doors?

A) 1989

B) 1998

C) 2000

87. Which attraction lies underneath the Tree of Life at Disney’s Animal Kingdom?

A) It’s Tough to be a Bug!

B) Expedition Everest

C) Kali River Rapids

88. Expedition Everest takes you on a thrilling adventure that leads to a confrontation with what mythical creature?

A)Yeti from the Himalayas

B) Yoda from The Empire Strikes Back

C) Sloth from The Goonies

89. What is the nickname of the Tyrannosaurus Rex replica that serves as the unofficial mascot of DinoLand U.S.A. at Disney’s Animal Kingdom?

A) Dino-Mite

B) Dino-Sue

C) Dinah-Shore

90. Surfing instruction can be arranged at the Surf Pool of which Orlando area water park?

A) Disney’s Typhoon Lagoon

B) Disney’s Blizzard Beach

C) Wet ‘n‘ Wild Water Park

91. Which of the following theme restaurants is not located at Universal CityWalk?

A) NBA Café

B) Chuck E. Cheese’s

C) Hard Rock Cafe

92. A walk-through exhibit near the entrance to Universal Studios honors which legendary TV actress?

A) Lucille Ball

B) Mary Tyler Moore

C) Yasmine Bleeth

93. Which attraction at Universal Studios involves the use of „OgreVision googles“?

A) Shrek 4-D

B) Jimmy Neutron’s Nicktoon Blast

C) Jaws

94. What is the name of the kiddie roller coaster located in The Lost Continent at Universal’s Islands of Adventure?

A) The Flying Spaghetti Monster

B) The Flying Dragon

C) The Flying Unicorn

95. What is the newest attraction in Seuss Landing at Universal’s Islands of Adventure?

A) Caro-Seuss-El

B) Revenge of the Mummy – The Ride

C) The High in the Sky Seuss Trolley Train Ride

96. The grand opening of Walt Disney World on October 1, 1971, drew approximately how many guests?

A) 10,000

B) 20,000

C) 100,000

97. Which is one of the classic attractions at Disney’s Magic Kingdom that originally made its debut at the 1964-65 New York World’s Fair?

A) Carousel of Progress

B) Mr. Toad’s Wild Ride

C) Barnstormer at Goofy’s Wiseacre Farm

98. The Great Movie Ride at Disney-MGM Studios is housed in a replica of which famous theater?

A) Mann’s Chinese Theater

B) Apollo Theater

C) AMC Pleasure Island 24

99. Which Adventureland attraction was once sponsored by Florida Citrus Growers?

A) Pirates of the Caribbean

B) Tiki Room

C) Jungle Cruise

100. A replica of what famous icon can be found in the center of Liberty Square?

A) Declaration of Independence

B) Liberty Bell

C) Michael Jackson’s Chimp, Bubbles

101. What thrill ride at Epcot is so authentic that motion sickness bags are available just in case of emergency?

A) Mission: SPACE

B) Test Track

C) Ellen’s Energy Adventure

102. Where does „intergalactic lounge singer“ Sunny Eclipse perform daily at Disney’s Magic Kingdom?

A) Cosmic Ray’s Starlight Café, Tomorrowland

B) Johnny Appleseed’s Tavern, Liberty Square

C) Big Bamboo Lounge, Highway 192

103. What is the name of the audio-animatronic dog in the Carousel of Progress?

A) Rover

B) Spot

C) Triumph

104. Which of the following movies had scenes shot in Orlando?

A)Police Academy 6: City Under Siege

B)The Toxic Avenger Part III: The Last Temptation of Toxie

C) Larry the Cable Guy: Health Inspector

105. Who won the 2007 Arnold Palmer Invitational at Bay Hill Club & Lodge?

A) Tiger Woods

B) Happy Gilmore

C) Vijay Singh

106. What is the name of the one-of-a-kind „watercoaster“ ride at SeaWorld Orlando?

A) Beyond Atlantis

B) Journey to Atlantis

C) Pelt a Penguin

107. Which new after-hours event did Disney’s Magic Kingdom introduce during the winter of 2007?

A) Disney’s Very Merry After Christmas Party

B) Disney’s Pirate & Princess Party

C) Disney’s It’s A Dead Man’s Party

108. Which body of water in Central Florida is the fourth-largest lake in Florida?

A) Lake Apopka

B) Lake Orlando

C) Lake Bithlo

ANSWERS:

1. B

2. A

3. B

4. C

5. A

6. B

7. A

8. A

9. B

10. C

11. C

12. A

13. A

14. A

15. B

16. B

17. C

18. A

19. A

20. B

21. A

22. B

23. B

24. C

25. C

26. B

27. A

28. B

29. C

30. A

31. A

32. B

33. B

34. A

35. C

36. A

37. A

38. B

39. C

40. A

41. B

42. B

43. A

44. C

45. A

46. B

47. A

48. B

49. C

50. A

51. A

52. B

53. C

54. C

55. A

56. A

57. C

58. A

59. B

60. A

61. B

62. B

63. B

64. C

65. A

66. A

67. B

68. A

69. C

70. A

71. B

72. A

73. B

74. A

75. C

76. C

77. A

78. A

79. A

80. B

81. B

82. B

83. C

84. B

85. C

86. B

87. A

88. A

89. B

90. A

91. B

92. A

93. A

94. C

95. C

96. A

97. A

98. A

99. B

100. B

101. A

102. A

103. A

104. C

105. C

106. B

107. B

108. A



Source by Ryan Wiseman